Банкеръ Daily

Banker engine

Успех, основан на десетилетна традиция

S 250 36c3a4c8 4075 44a4 bd94 c504a268152a
S 250 834382bc 5d8f 4aaa 89ac cfdcd92d16ff


"ЗММ България" отдавна е добре познато име в индустриалните среди в Европа.


Техните универсални, цифрови и тръбонарезни стругове често са изборът и на много производители от разнообразни точки на Азия, Северна и Южна Америка. Днес над 95% от машините се произвеждат по заявката на клиенти извън пределите на България.

Кои всъщност са "ЗММ България"? Част от семейството на "Индустриален Холдинг България", холдингът е създаден през 2001 г., но заводите, които управлява, отварят врати още през 50-те и 70-те години. Производството на стругове, конкретно, започва през 1971 г. в "ЗММ Сливен". По това време в страната работи не един завод за металорежещи машини. Един по един обаче всички те затварят врати, докато фабриката в Сливен не просто оцелява, а продължава да се развива изключително успешно. Днес тя може да се похвали с производството на над 55 000 машини, работещи някъде по света. Служителите са сигурни в качеството, което предлагат, а за да го докажат, цитират неспиращите поръчки и на резервни части за модели, произведени през 70-те години.

"ЗММ България" има увереността да гарантира точността, издръжливостта и високото качество на машините си, тъй като контролира всяка стъпка от производствения процес. Телата, които представляват основата на струговете, се леят в собствена леярна - "ИХБ Метал Кастингс". Тя не работи ексклузивно за нуждите на завода в Сливен, а обслужва и поръчки от други клиенти в България, Италия, Германия и други европейски държави. Друга дъщерна компания - "ЗММ Нова Загора", е фабриката, която от десетилетия произвежда широка гама първокачествени части за металорежещи машини - зъбни колела, валове, призматично-корпусни детайли и други. Сериозни производители като Doosan, Mazak и Okuma се доверяват на завода в Нова Загора за окомплектоването на техни машини със стружкови транспортьори.

Служителите на "ЗММ България" имат зад гърба си завиден опит и се уповават на традиция и ноу-хау, но за успеха си разчитат и на честото обновяване на производствените техники. Дружеството решително инвестира в ново оборудване за заводите си. Само през последните три години стратегически инвестиции осигуряват нови машинни центрове, зъбошлифовални машини, миксери и сгъвачни машини от водещите марки на световния пазар.

Безспорно въвеждането на ново оборудване влияе положително върху производителността на заводите. Годишно над 600 машини излизат от завода в Сливен, а търговците в централата в София отчитат растеж всяка година. Дори при такива бройки трудно се намират два еднакви струга. Предприятието разполага с богат каталог, изброяващ универсални, цифрови и няколко тръбонарезни модела с варираща дължина между центровите, която може да стигне до 10 метра. Всяка една машина обаче се изработва по заявката и изискванията на конкретен клиент, което води до множество вариации. Екипът на "ЗММ България" вижда във всеки клиент свой дългосрочен партньор. Отговорността за машините не приключва с инсталирането им. "ЗММ България" гарантира и бърз и качествен сервиз, когато това се наложи, а поръчките на резервни части идват и десетилетия след закупуването на техните стругове.

Поради всички тези причини машините на "ЗММ България" са сигурен залог, когато клиентите желаят да получат срещу тях кредит или да ги придобият на лизинг. Дори и след като работят известно време, те съхраняват своята стойност на вторичните пазари на металорежещи машини, така че банките и лизинговите дружества без притеснение могат да ги приемат като залог.

Екипът на "ЗММ България" е активен участник на международните изложения за машиностроенето. Там те не просто запознават заинтересовани нови клиенти с преимуществата на техните стругове, но се срещат и с дистрибутори, на които разчитат за разрастването на търговската си мрежа. Само тази година машини на "ЗММ България" бяха изложени на METAV в Дюселдорф, Techni Show в Утрехт, Mach-Tech в Будапеща, Mach Бирмингам, BIEMH в Билбао, AMB Щутгарт, BI-MU в Милано, MAKTEK Eurasia в Истанбул и Eurotool в Краков. Фирмите на "ЗММ България" участват сами, заедно с дистрибутори, а понякога разчитат на местните си партньори, които излагат струговете им на щандовете си. На последното изложение в Истанбул дистрибутори участват с общо осем машини на "ЗММ България".

 

Искате да си поръчате надежден струг, направен в България или просто да научите повече за холдинга, посетете страницата им: www.zmmbulgaria.com

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във