Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Ускорение до 75Мb в секунда

"Теленор" предлага 4G услуги от 1 декември

S 250 1e1b5d69 60ef 41f2 b191 ebd00c7edc86

От 1 декември всички клиенти на "Теленор България" ползват мобилни услуги от четвърто поколение (4G) под стандарта Long Term Evolution (LTE) в честотния спектър 1800 MHz. Благодарение на успешно осъществения проект за обновление и надграждане на мрежата "Теленор" предлага на своите потребители услуги за пренос на данни с още по-висока скорост, което осигурява много по-добро преживяване при ползване на мобилни приложения, по-бързо зареждане на интернет страници и стрийминг на видео и аудио, сваляне и качване на съдържание. Максимално достижимата скорост на 4G мрежата на "Теленор" е 75 Мbps.

Към момента 4G мрежата на "Теленор" обхваща всички регионални центрове и градове с над 20 000 жители, както и най-популярните зимни курорти и към 15 декември ще осигурява качествено 4G покритие за 56.7% от населението на страната. В зависимост от наличния честотен спектър, "Теленор" ще продължи да разширява покритието на своята 4G мрежа и през 2016 година.

Услугите от ново поколение са достъпни за всички клиенти на оператора без допълнително заплащане до 31 януари 2016-а. За да могат да се възползват от тях, е нужно потребителите да притежават мобилно устройство, което поддържа 4G, както и SIM-карта, която е съвместима с новата технологията. Клиентите на "Теленор", които притежават от новите карти 3 в 1, или са заменили старата си през последните няколко години, вече ползват такива карти. След 1 декември всеки клиент на оператора ще може да провери дали неговата SIM-карта поддържа 4G, като изпрати безплатен SMS до номер 144. В случай на необходимост всеки ще може да замени своите SIM-карти напълно безплатно във всеки магазин на оператора, където се предлага и богат асортимент от мобилни устройства, поддържащи 4G услуги.

Клиентите на "Теленор", които подпишат нов или преподпишат своя контракт до 31 януари 2016-а, ще получат до четири пъти повече включени мегабайти за мобилен интернет и минути за разговори. Така например тези, които изберат абонаментен план "Резерв Стандарт", ще получат 1200 национални минути и 2400 MB мобилен интернет трафик на месец, както и неограничен мобилен интернет към Facebook, WhatsApp, Novini.bg, Gong.bg и abv.bg за целия срок на договора срещу месечна такса от 19.99 лева. С коледните промоции в абонаментния план Интернет 6500, ще бъдат включени цели 26 000 MB за мобилен интернет на месец вместо стандартните 6500, както и с резерв от 650 MB в роуминг за Европейския съюз, валидни за целия срок на договора, на цена от 19.99 лв. на месец.

Потребителите на предплатения стартов пакет "Теленор" ще получат специален бонус от 1000 MB мобилен интернет трафик при активиране на пакета. Освен това, при презареждане в размер от 6 до 9.99 лв., потребителите ще разполагат с още 250 MB за мобилен интернет, а при презареждане на стойност от 9.99 лв. или повече те ще получат 200 минути за разговори в мрежата на "Теленор", както и 500 MB за мобилен интернет. Цената на предплатения пакет е само 6 лв., а валидността на бонуса при презареждане е 14 дни.

Клиентите, които ползват допълнителните пакети за предплатени услуги за мобилен интернет, също ще могат да се възползват от промоционалните предложения на оператора. Те ще получат четири пъти повече мегабайти мобилен интернет трафик, за да могат да сърфират без ограничения и да се насладят на възможностите на 4G/LTE технологията.

Детайлна информация за коледните предложения на "Теленор", покритието на 4G мрежата на оператора и 4G мобилните устройства, е налична на официалната интернет страница на компанията www.telenor.bg и във всички магазини на оператора и официалните партньори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във