Банкеръ Daily

Право на отговор:

"Трейс Груп Холд": Първият слой асфалт не се кърпи, а се прави корекция

Компанията "Трейс Груп Холд" АД поиска право на отговор по повод публикация на онлайн изданието на в. "БАНКЕРЪ" под заглавие "Кърпят чисто новия асфалт по бул. "България" от 22.08.2018 година. 

От компанията заявиха, че строителите са открили неравен участък, в който геомрежата се е нагънала  от асфалтополагащата машина и отново поставят мрежа и първия слой асфалт т.е. не се кърпи, а се прави корекция, за да бъде завършен обекта качествено. В понеделник е започнало поставянето на износващия пласт. Обектът е разделен на четири подобекта.

Публикуваме цялата позиция на "Трейс Груп Холд" АД без съкращения:

„Трейс Груп Холд“ АД започна с рехабилитация на булеварда от бул. “Акад. Иван Гешов“ до бул. „Гоце Делчев“. Ръководител на обекта е инж. Дончо Желязков.

Рехабилитацията започна по западното платно на булеварда,  което бе затворено за автомобили на 12.08.2018 г. (неделя).

По цялостното протежение на булеварда се полага метална мрежа „road mesh”, ще се извърши подмяна на част от бордюрите и предпазните огради. Рехабилитацията включва и хидроизолация на компрометираните подлези.

След като мрежата се постави на платното, се полагат два слоя асфалт - биндер и износоустойчив пласт. По време на строителните дейности на определен участък мрежата се измества и се получават неравности по първия асфалтов пласт. Строителите отстраниха компрометираните участъци.

В четвъртък започва полагането на износващия пласт с полимермодифициран битум.

Очаква се западното платно да бъде пуснато за моторни превозни средства в съботния ден и строителните дейности да се прехвърлят на източното платно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във