Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Тракия икономическа зона" очаква над 100 млн.евро инвестиции

Инвестиции за над 100 млн. евро се очакват тази година в Тракия икономическа зона. Това съобщи управителят инж. Пламен Панчев пред Радио Пловдив. 

Според него положителната тенденция е, че български компании продължават да влагат средства и ресурси в производството на храни, метални изделия, мехатроника, логистика. 

"Инвеститорите основно търсят сигурност, а Пловдив ги привлича както с доброто си географско положение, така и със своите кадри, завършили 9-те университета и професионалните паралелки в гимназиите. Търсят се най-вече инженери, IT-специалисти, хора със средно образование. Очакваме тази година добрата практика да се привличат чуждестранни студенти с български корени да продължи, като се надяваме около 2000 млади хора да дойдат в Пловдив", каза управителят на ТИЗ. 

Панчев определи като много успешна платформата „16+1“ между страните от Централна и Източна Европа и Китай, благодарение на което в ТИЗ ще стъпи на-голямата китайска платформа за онлайн търговия. Очакват се китайски делегации да посетят Пловдив през май. 

Всеки български производител може при нас да се консултира как да стъпи на китайския пазар, каза още Пламен Панчев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във