Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Световната банка открива нов център за споделени услуги в София

Групата на Световната банка ще открие свой втори център за споделени услуги в София, който ще предоставя вътрешна корпоративна и технологична подкрепа за операциите на Групата по цял свят.

Решението за откриване на центъра в София е резултат от конкурентен подбор на локация, който се основава на голям брой критерии, сред които съотношение качество-цена, състояние на IT-инфраструктура и наличие на талантлива работна сила.

Центърът ще работи в допълнение на съществуващия център за споделени услуги на Групата на Световната банка в Ченай, Индия. Той беше открит през 2001 г. и в момента осигурява услуги за организацията в областта на счетоводството, управлението на човешките ресурси, информационните технологии и др.

Очаква се новият център да заработи до края на 2019 г. и да бъде в услуга на по-доброто разпределение на ресурси и хора в изпълнение на мисията на Световната банка за изкореняване на бедността и засилване на споделения просперитет.

В центъра ще работят общо 200-250 служители. До края на годината ще бъдат наети около 100, разясниха от представителството на Световната банка в България пред "БАНКЕРЪ".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във