Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Строежът на 7 нови метростанции започва до края на годината

Изграждането на 7 нови станции от третата линия на метрото започва до края на годината. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ.

Градоначалникът обясни, че работата ще започне веднага след подписването на договора по оперативната програма. Заради изграждането на метростанциите обаче, ще има затруднения в движението в центъра на София.

"В края на годината ще започне изграждането на кръстовището на бул. "Гешов" и бул. "България", обеща Фандъкова. Тя обяви, че иска в бюджета за следващата година да види увеличени средства за новите приоритети, като такъв пример са малките улички на кварталите. По думи на Фандъкова, това обаче се очаква след ремонта на базовата инфраструктура.

Столичният градоначалник обясни, че по принцип е важно да се започне от големите, ключови улици и булеварди, защото по тях минават всички граждани. По тях пътува както градският транспорт, така и личните автомобили с по-голяма скорост и ремонтите са въпрос на сигурност на пътя. "Затова вече можем да си позволим да влезем малко по-сериозно в малките улици - междублокови пространства, възможности за спорт близо до дома и на открито - това са новите ни приоритети, които със сигурност ще намерят място", обясни Фандъкова.

Кметът на София подчерта, че програмата е четиригодишна и не може да се очаква, че за една година всичко ще може да се види, като свършена работа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във