Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Ставаме производствен център на германски автогигант

BHTC ще наем още 200 човека в следващите години.

Германската компания MAHLE, която е една от най-големите в автомобилната индустрия, планира ново разширение на производството си в България, с което страната ни ще се превърне в един от основните й производствени центрове. Това стана ясно на среща във Франкфурт между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и Вилхелм Емперхоф, член на ръководството на концерна.

MAHLE, която има годишен оборот от 12.3 милиарда евро, над 77 000 служители в 170 производствени предприятия и 15 изследователски и развойни центрове по света, оперира у нас чрез дъщерната си фирма Behr-Hella Thertmocontrol GmbH (BHTC). През май 2015-а това дружество откри свой завод на територията на Индустриална зона Божурище. . В момента у нас за дружеството работят 400 човека като плановете са в следващите години да бъдат наети още поне 200 души. Според Томас Шулте, президент и главен изпълнителен директор на BHTC в дългосрочен план размерът на дружеството има потенциал да се утрои.

"Можете да разчитате на пълна подкрепа на държавата в реализирането на тези планове", заяви заместник-министър Манолев. По думите му основен приоритет на екипа в Министерството на икономиката е развиването на индустриалните зони. "В кратки срокове успяхме да решим някои от натрупалите се през годините проблеми със зона Божурище, като към момента се работи за изграждане на железопътен терминал към нея и подобряване на връзките с публичния транспорт. Също така се развива инфраструктура, която да отговаря на специализираните нужди на компаниите от автомобилния сектор и производителите на части и компоненти", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във