Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Срамота е още да сме с хартиени винетки, коментира Герджиков

Изоставаме от румънците, които имат електронни винетки и с тях всичко става много по-бързо и е много по-модерно. Докато при нас някой държи непременно да бъдат хартиени винетки, вероятно, защото печели от това. На този въпрос ще търсим решение, защото е срамота в 21 век да изоставаме от тези модерни технологии. Това коментира служебният премиер Огнян Герджиков при посещението си на ГКПП "Дунав мост".

Един от основните проблеми там е продажбата на винетки при влизане на територията на България, с което се затруднява пропускателната способност на пункт. Това стана ясно след срещата днес на Герджиков с директора на Гранична полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев и с началника на митницата в града Венцислав Халаджов.

До края на годината ще се облекчи пропускателната способност на граничния пункт от българска страна, стана ясно още след срещата. "Видях, че хората сериозно си разбират от работата и са много добри професионалисти. Натоварването е голямо", коментира премиерът.

Герджиков обясни, че има проблеми с граничния пункт, които са решими, като е помолил да му бъдат представени в писмен вид. "Планираме в края на този месец или в началото на другия с част от кабинета на Румъния и с българския кабинет да се съберем на кораб и да поставим за решаване проблемите между двете държави", съобщи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във