Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Спецсъдът: Панайот Рейзи вече не е кмет на Созопол

Специализираният наказателен съд окончателно отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главната счетоводителка на общината Златка Мусева. Прокуратурата твърди, че от 2014 г. до 2017 г. двамата са присвоили близо 2 млн. общински пари чрез 34 договора. Рейзи плащал суми по фактури за извършени строително-монтажни работи, но вместо по сметката на фирмата, ги превеждал на физическо лице, което нямало връзка с фирмата изпълнител.

Спецмагистратите смятат, ако не бъдат отстранени двамата могат да окажат влияние на свидетели, които предстои да бъдат разпитани. А ако Рейзи е в платен отпуск, той би могъл да бъде прекъснат по всяко време.

Миналата седмица от партия ГЕРБ изпратиха съобщение, в което посочват, че Панайот Рейзи подава оставка. От ГЕРБ днес заявиха още, че освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на партията, като това свое решение той аргументирал с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него. По-късно същият ден обаче кметът Панайот Рейзи заяви, че е станала грешка и няма намерение да се откаже от кметския пост. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във