Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шефът на Агенцията по горите подава оставка

Шефът на Агенцията по горите Григор Гогов ще подаде оставка. Това се случва след разглезване на  Нова телевизия за това имало ли е злоупотреби при изграждане на оградата, която трябваше да ограничи разпространението на чумата по свинете.

Според хора от дърводобивния бранш горските са изградили оградата на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението. Парите за доставката на колове за оградата идват от Агенцията по горите и нейните поделения. Доставчик е фирмата "Ес Ем Джи енд Ко" –  цех за фурнири в Попово с управител Милчо. След сигнал за злоупотреби с дървесина миналата година въпросният мъж призна пред скрита камера, че е подставено лице на директора на агенцията Гогов, съпругата му Наташа и сина му Георги.

Министър Порожанов каза, че по отношение на сигнала, който е изпратен, не е установен пряк конфликт на интереси. Изпратил съм на КОМПИ всички данни, които се съдържат в сигнала, каза земеделският министър и допълни, че Гогов ще подаде молба за освобождаване. "Това ще се случи днес или в понеделник", допълни Порожанов.

Инж. Григор Гогов се върна като изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите през март миналата година. Той е заемал този пост от август 2013 г. до август 2014-а.

Facebook logo
Бъдете с нас и във