Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"САРК България" ще инвестира 17 млн. лв. в нов завод край Шумен

"САРК България" АД ще инвестира 17 млн. лв. и ще разкрие 40 нови работни места чрез изграждането на нов завод в индустриалната зона на Шумен. Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи на компанията сертификат за инвестиция клас А

По време на събитието стана ясно, че проектът "Производство на медни проводници" на дружеството има за цел да изгради завод в България, в който да се произвеждат електрически кабели, основно за автомобилната промишленост, както и специални проводници, които имат широка употреба в авиационната и отбранителната индустрии.

Заводът следва да е с обща площ 69 000 кв.м., ще бъде оборудван с щадящи околната среда модерни машини, напълно съответстващи на съвременните технически изисквания. Местата за производство и административните сгради ще заемат около 7400 кв. м. Предприятието се очаква да заработи до пет години.

"САРК България" АД е част от турския холдинг Sarkuysan A.S. Твърди се, че холдингът е най-големия производител на мед в южната ни съседка 

От икономическото ведомство съобщиха, че от началото на 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 15 сертификата. Общо предвидените инвестиции възлизат на 690.316 млн. лв. и се очаква разкриване на 1316 нови работни места. Шест от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във