Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ревизоро обвини Марешки, че купувал горива със съмнителен произход

Депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро обвини зам.-председателя на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки, че е купувал горива за веригата си VM Petrolium от съмнителен вносител.

Упреците на Димитров идват, след като самият Марешки го обвини, че покровителства контрабандисти на горива.

Лидерът на "Воля" изтъква, че Димитров е споменал за двама крупни контрабандисти в България, които в момента правят бурен възход на дейността си. Според Веселин Марешки обаче това не можело да стане без тези, които ги наблюдават.

"Сега ние питаме това поредната далавера на ВМРО ли е”, заяви преди дни аптечният бос по адрес на Емил Димитров, който е председател на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата.

Димитров отговори, че бурният възход на дейността на тези фирми е свързан пряко и с дейността на Марешки, той също е закупувал от подобни складове горива.

"Но, аз, когато съм узнал сигналите, съм сезирал главния прокурор, разпитан съм от прокурор Даниела Начева, която отговаряше за това досъдебно производство. Приобщиха го към друго производство, беше поискано отнемане на лиценза на този икономически оператор – така че всичко, което се иска от мен, аз съм го направил. Прокуратурата продължава работа по случая", обяви Ревизоро пред NOVA телевизия. 

Той обясни, че затворената заради нелегална търговия с горива компания обаче се е разделила на други две фирми, които и в момента пререгистрират нови транспортни фирми, а търговията с горива е била прелята в "друг оператор”. Конкретни имена не бяха споменати. 

"Има обвинителни актове, има даже и смъртни случаи по тая ситуация”, твърди Димитров, но категорично отказа да даде подробности, като "прехвърли топката" към разследващите органи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във