Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтът на Западния парк тече с пълна сила

Кметът на София Йорданка Фандъкова  провери изпълнението на ремонта на Западен парк. В момента се работи по изграждане на част от инженерната инфраструктура. Изпълнява се нова канализация с канализационни шахти, обособени са площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Започна и изпълнението на трасета за полагане на електрическата мрежа. Кметът Фандъкова подчерта, че е важно да се работи качествено, в срок и в съответствие с всички изисквания на оперативната програма и работа в паркова среда.

По предложение на главния архитект арх. Здравков и ръководителя на строителния надзор на обекта инж. Чавдар Гигов ще бъдат възложени допълнителни технически решения за представяне на детайли по настилките, осигуряването на електрозахранването на обекта, както и новия пешеходен мост през р. Владайска от район "Люлин". Във връзка с изискването за работа по различни технически решения за настилките на парка кметът Фандъкова настоя да бъдат представени опитни мострени участъци. Срокът за изпълнение на обекта е 12 месеца с въвеждане в експлоатация и по план трябва да бъде завършен през лятото на 2019 г. "Важно е през летните и есенните месеци, когато времето е подходящо, да се работи най-интензивно, за да напреднем значително" – настоя Фандъкова.

На площ от 530 дка от парка се предвижда обновяване на алейната мрежа, която е в лошо състояние, изграждане на осветление, поливна система и видеонаблюдение. Ще бъде отворен и вход към район "Люлин". Ще бъдат направени подобекти като: главен вход към бул. "Сливница", езерото с алпинеума, розариум, цветна изложба, сух фонтан, "зелено" училище, детски площадки, площадка за кучета и пешеходен мост към бул. "Петър Дертлиев".

Facebook logo
Бъдете с нас и във