Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтът на "Графа" се бави заради "юлските дъждове"

Ремонтът на столичния площад "Славейков" и улица "Граф Игнатиев" се бави и "евентуално" ще приключи в края на октомври. Това съобщи заместник-кметът на София Евгени Крусев. Той обясни забавянето с "обилните дъждове" от миналия месец. По думите му строителите правели всичко възможно да наваксат, но било рано да се каже дали ще успеят. 

Първият етап следваше да приключи до края на месеца. Става дума за ремонтните дейности между улиците "Алабин" и "Раковски".

Цялото обновление струва 22.2 млн. лв., като по-голямата част от тях са осигурени по европейската програма "Региони в растеж". За изпълнител бе избрана компанията "Джи Пи груп". 

Предвижда се да бъде подменена канализацията под площад "Славейков" и под "Граф Игнатиев" до "Алабин". След това трябва да бъдат обновени всички настилки. Поръчката включва и пълна подмяна на релсовия път и контактната мрежа на трамваите, които минават по улицата. 

Крусев съобщи, че на 20 август изцяло ще бъде пуснато движението по столичния булевард "Христофор Колумб". "Гаранционният срок на ремонта на бул. "Христофор Колумб" е 5 години. На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше. Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това", обясни зам.-кметът.

Продължава преасфалтирането на бул. "България" - между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев", в посока "Бояна", както и строителните дейности по бул. "Константин Величков", където се изгражда новото споделено трамвайно и автобусно трасе.

Общината очаква тези ремонти да свършат на 15 септември. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във