Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Регионален грант за инициативи в цялата страна

S 250 5df8db3f 36bf 4843 918e 0322f493dab2

Нова програма - "VIVACOM Регионален грант" ще дава възможност за финансиране на обществено значими проекти за развитие на регионите в България. Тя стартира за първа година и е насочена изцяло в подкрепа на малките населени места и общности. По програмата ще се приемат и оценяват проекти в различни сфери, без ограничение. Единственото изключение са начинания, свързани с религиозна или политическа дейност, хуманитарна помощ или насочващи към насилие или омраза. Ще се дава предимство на инициативи, създаващи добавена стойност за цялата общност, както и на такива с по-иновативен подход. Финансиране ще се отпуска на читалища, училища и неправителствени организации в обществена полза.

"VIVACOM Регионален грант" започва дейността си с бюджет от 50 000 лева, като всеки самостоятелен проект може да кандидатства за финансиране до 5 000 лева. Така за една година програмата ще подпомогне поне 10 значими проекта на местно ниво. За прозрачността при оценяването, спазването на критериите и безпристрастното избиране на проектите ще се грижи пет членно жури. Е него влизат Любен Панов, директор на Български център за нестопанско право, който разработи методологията за реализиране на Гранта, Ива Дойчинова – журналист, Захари Карабашлиев - белетрист и драматург, Крис Георгиев – създател на Фондация StartUP, както и Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM.

Формата за кандидатстване ще бъде отворена и концепции ще се приемат до 20 декември 2015 година. След това - до 17 януари  2016-а първоначалните концепции ще бъдат оценени и най-добрите ще преминат на следващия етап. Така от 18 януари до 7 февруари кандидастващите ще трябва да доразвият предложенията си, които ще бъдат подложени на втора оценка от комисията. През месец март догодина ще бъдат обявени и печелившите проекти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във