Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Разширява се мрежата от точки за продажба на е-винетки

Кампанията за разширяване на мрежата от достъпни точки за закупуване на всички предлагани видове електронни винетки за 2019 г. набира скорост.

Вече и в бензиностанциите на OMV в цялата страна могат да бъдат закупени всички предлагани видове електронни винетки за тази година, съобщиха от компанията. За новите пътни документи може да се заплаща в брой и с банкова карта. В момента компанията OMV обхваща 92 бензиностанции в България. На каса във всеки обект от веригата са достъпни предлаганите винетки за 2019 г. за тежкотоварни автомобили и автобуси (категория 1 и 2) и за леки автомобили (категория 3) в съответните периоди на валидност за всяка от категориите. 

OMV АД произвежда и маркетира петрол и газ, иновативни енергийни и последно поколение нефтохимични решения по отговорен начин. С консолидирани приходи от 20 млрд. евро и персонал от около 20 700 души през 2017 г., тя е една от най-големите индустриални компании в Австрия. В сектор "Проучване и добив", OMV притежава силни бази в Румъния и Австрия и балансирано международно портфолио с позиции в още райони включително Северно море, Русия, Близкия изток и Африка. Дневното производство през миналата година е приблизително 348 000 нефтени барела. В сектор "Рафиниране и маркетинг", OMV оперира три рафинерии и има годишен рафиниращ капацитет от 17.8 млн. тона с повече от 2000 бензиностанции в десет държави. Компанията поддържа хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия, а дъщерното дружество Gas Connect Austria (GmbH) оперира газопреносна мрежа в Австрия. През 2017 г. обемът на продажбите на газ възлиза на 113 TWh.

Facebook logo
Бъдете с нас и във