Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ратифицираха спогодбата: МБВР ще консултира за тол системата

Парламентът ратифицира споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България, съобщи БТА.

Международната банка за възстановяване и развитие има богат опит в предлагането на този вид услуга и е надежден партньор, се посочва в мотивите към споразумението.

 АПИ ще ползва експертизата на Международната банка за успешното изпълнение на проекта за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки автомобили до 3,5 т (електронна винетка).

Консултантската услуга на МБВР включва и анализ и определяне на тарифите за пътно таксуване и обхват на мрежата, като за изпълнението на тази дейност ще бъде спазено европейското законодателство в областта на пътното таксуване.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във