Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Радан Кънев: С пари за научни центрове ремонтират градска баня

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев обвини правителството в кражба на средства по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Кънев огласи схема, чрез която с пари, предназначени за изграждането на център за  върхови научни постижения, се пренасочват за ремонт на минералната баня в столичния квартал "Овча купел". По негови думите става дума за 30 млн.лева.

"На нас ще ни се смеят гаргите от Банкок до Ванкувър. В цял свят хората се занимават с наука и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови постижения в науката, защото от тези 30 милиона половината ще отидат за плочки", заяви Радан Кънев.

Според него целта е парите да се откраднат. "Като са видели 100 милиона и са започнали да им текат лигите, така се управлява България”, добави зам.-председателят на ДСБ.

Още през февруари 2017 г. Столичната община обяви, че може да вземе старите софийски минерални бани и да ги обнови с пари по европрограми. Целта е те ще бъдат използвани с двойно предназначение - с научни цели и балнолечение, например научни технологии за лечението с минералната вода, съобщи преди близо година bTV.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във