Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пускат за движение ремонтирания участък по бул. "България" в София

В събота, 25 август, пускат движението по бул. "България" в участъка от бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" до "Гоце Делчев". След това започва преасфалтирането на същия участък, но в посока центъра. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности.

„От днес започна полагането на първия слой асфалт върху метална мрежа, която съм поискала да бъде монтирана по цялото протежение на булеварда, за да бъде по-здрав асфалтът в участъка. Ако срокът бъде спазен и в събота пуснем този участък, тогава ще може да затворим другото платно, да обърнем движението. Имам уверението, че до 9 септември ще приключи ремонта и на другото платно и на 10-ти ще пуснем изцяло движението по булеварда”, разясни Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Тя обясни, че в ремонтираните участъци се работи бързо, но това в никакъв случай не трябва да е за сметка на качеството и припомни, че в договорите с фирмите са заложени огромни санкции.

Ремонтираният участък е около 1 км, а стойността за преасфатирането на целия бул. „България“, който е близо 8 км възлиза на 13.5 млн. лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във