Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Пускат по-рано движението по 6.5 км от АМ "Струма" след Благоевград

Движението по 6,5 км от автомагистрала "Струма" след Благоевград ще бъде пуснато по-рано от предвиденото. В заключителен етап са строителните работи в участък, част от лот 3.1 на аутобана между Благоевград и отсечката преди бъдещия тунел "Железница".  Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при предстоящите почивните дни и активния летен сезон. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството след като Петя Аврамова инспектира заедно с  председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски строителните дейности по участък 1 от лота, който започва от края на изградения през ноември 2015 г. лот 2 Дупница - Благоевград и продължава до новоизградения пътен възел "Благоевград-Юг", който се намира след ел.подстанцията на главен път Е-79. Дължината на отсечката е около 6.5 километра. Чрез нея ще се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи  в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Лот 3.1 е с обща дължина 12.6 километра. Проектът включва изпълнението на два участъка, като работата по втория продължава.

Вече е приключило и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник. Индикативната стойност на извършваните дейности по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата, е 1.2 млн. лева. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във