Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Порожанов е обсъдил с мароканския си колега сътрудничеството в сферата на земеделието и храните

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се е срещнал в  град Мекнез със своя марокански колега Азиз Ахануш, който е министър на земеделието, рибарството, развитието на селските райони, водите и горите на Кралство Мароко, съобщиха от земеделското министерство. Двамата са обсъдили възможностите за увеличаване на стокообмена между двете страни със селскостопански стоки и за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на земеделието и храните.

Във връзка с изпратения в началото на април тази година образец на сертификат за комбинирани фуражи, добавки и суровини, предназначени за хранене на животни, министър Порожанов е поискал съдействие за приоритетно разглеждане и одобряване на документацията.

Министърът е провел също  така среща с кандидата на Франция и на ЕС за поста Генерален директор на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) Катрин Жаслен- Ланел.

Министър Порожанов  участва в откриването на 14-то издание на най-голямото на африканския континент Международно селскостопанско изложение SIAM,което се провежда от 16 до 21 април в Мекнез под патронажа на краля на Мароко и се посещава от над 1 милион души. Страна-партньор тази година е Конфедерация Швейцария.

Facebook logo
Бъдете с нас и във