Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Петя Аврамова: Скоро ще започне и обновяване на кварталите

Темпът на изпълнение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. е много добър. Имаме над 80% договаряне по нея и над 40% разплащане от договорената сума. Това съобщи в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. В града тя откри два от обектите, обновени по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, който е на обща стойност близо 7,7 млн. лв. 

Аврамова коментира, че инвестициите в периферните квартали на градовете все още са по-малко, но трябва да се отчете заслугата и на правителството в последните 10 години, и на депутатите ни в Европейския парламент, на кметовете, затова че стотици милиони европейско финансиране са вложени и превърнали градовете в  модерни. 

"Убедена съм, че това е правилната политика и след обновяването на градските централни зони ще насочим повече усилия и в кварталите", каза министърът и допълни, че страната ни е получила уверение, че в следващия програмен период ще получи повече средства по линия на кохезионната политика за регионално развитие и обновяване на инфраструктурата.

Министърът напомни, че след направената инвентаризация, участъците от републиканската пътна мрежа в най-тежко състояние са приоритизирани. И през 2019 г. ще работим за рехабилитация и основен ремонт на отсечките, каза тя.

Петя Аврамова коментира, че с въвеждането на тол системата за тежкотоварни автомобили от 16 август 2019 г. се очакват повече приходи за пътища. През следващата година ще се търсят възможности за осигуряване на необходимите средства за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора. Има готовност за посрещане на новите снеговалежи, осигурени са необходимите количества химикали и пясък и техниката е в готовност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във