Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ОБК получи отличие за интернационализация на бизнеса

Обединени бизнес клубове получи награда за подкрепа на интернационализацията на бизнеса. Най-голямото сдружение на малкия и средния бизнес у нас спечели признание от Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2018. Призовете раздаде Министерство на икономиката.

„Благодарим на Министерство на икономиката, че оцени дългогодишната ни работа. За нас това не е поредната статуетка, а е знак, че институции, неправителствени организации и бизнес имаме една обща цел – развитието на българската икономика. Вече 6 години ОБК усилено прилага т.нар. Small business act, част от които е интернационализацията на малките и средните предприятия. Огромният интерес към Втората Балканска конференция на МСП, чийто домакин беше ОБК през юни тази година, доказа, че това е правилната посока“, заяви председателят на Управителния съвет на ОБК Веселин Халачев.

Той уточни, че ОБК ще продължи да работи и за развитието на дигитализацията и за развитието на предприемаческия дух. „Дигитализацията ще редуцира със 70% от работните места през 2050 година– затова трябва да акцентираме още повече върху съвместната работа между местната и държавната власт. Само така ще помогнем на бизнеса не само да се адаптира към тенденциите на пазара, но и да преуспява“, каза още Веселин Халачев.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във