Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Нови ремонти в центъра на София

От днес започват нови ремонти в центъра на София. До септември се спира движението в участък на кръстовището на бул. „Пенчо Славейков” и „Прага”. Бул. „Пенчо Славейков” е частично затворен за движение заради изграждането на подлез. Това създава най-много безпокойства на хората, които идват от НДК и се опитват да продължат в посока към „Пирогов”, защото трябва да минат по обходен маршрут.

Към момента за сериозни тапи в района не може да се говори. За 10-15 минути автомобилите успяват да преминат през кръстовището. Не липсват недоволни шофьори, съобщи Би Ти Ви. 

Промени има и в някои от линиите на градския транспорт.

От 4:30 ч. на 16 юли до 24 ч. на 16 септември се възстановява маршрутът на автобусна линия № 604 в посока гара „Искър“ по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по ул. „Свети Георги Софийски“, наляво по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, наляво по бул. „България“ по маршрута си.

Променя се маршрутът на автобусна линия № 72 в посока хотел „Плиска“ – по ул. „Свети Георги Софийски“,  надясно по съществуващата пътна връзка, надясно по бул. "Пенчо Славейков“ и по маршрута си. В посока Западен парк автобусите от линия №72 ще се движат по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по съществуващата пътна връзка, наляво по ул. „Свети Георги Софийски" и по маршрута си.

Тролейбусите от линии № 2, 8 и 9 ще се движат по ул. „Свети Георги Софийки“ към бул. „Прага“ и оттам  към ул. „Свети Георги Софийски“.

Очаква се реорганизацията на движението да продължи до средата на септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във