Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Нов търг за сайта на българското председателство

Лиляна Павлова

Министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 е прекратило обществената поръчка за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение, както и предоставяне на хостинг и стрийминг. Това съобщи ресорният министър Лиляна Павлова. Сайтът е един от най-важните елементи за реклама, за публикуване на предварителните документи и решенията от обсъжданията на заседанията, уточни тя. "Нито един от тримата участници, които са подали документи, нямат необходимия опит, който очаквахме. Затова решихме да прекратим тази обществена поръчка", заяви Павлова.

Общо 70 000 лв. без ДДС трябваше да струва обновяването на интернет портала на председателството, плюс създаването на ново мобилно приложение. Документи за участие бяха подали "Стратегма" ООД, "Агенция Дизайн БГ" ЕООД и "Информационно обслужване" АД. Те обаче не отговаряли на изискванията, става ясно и от доклада на оценителната комисията. Странно е обаче, че фирми с такъв опит не могат да направят един сайт. Странно е също, че претендентите са били толкова малко. Може би парите - 70 хиляди, са се видели малко и нищо чудно сега, като ги вдигнат, да се явят и "нашите" фирми...

Вече е започнала подготовката за нова процедура по избор на изпълнител, като са променени и изискванията. В това Павлова не вижда никаква драма - сайтът трябва да е готов най-късно на 1 декември.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във