Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Няма постъпили оферти за доставка на високопроходими линейки

Седем оферти постъпиха по обществената поръчка за доставка на 400 нови линейки с необходимото оборудване, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Предложения за доставка на стандартни линейки и такива за интензивни медицински грижи са постъпили от „Автомотор Корпорация“ АД; „Омникар Ауто“ ООД; „Илина Кар Къмпани“ ЕООД; „София Франс Ауто“ АД; „Ауто Франс 3000“ ООД; „Ауто Италия“ ЕАД и „Мото-Пфое“ ЕООД.

Оферти за доставка на линейки с висока проходимост обаче не са постъпили.

Министерството на здравеопазване още в рамките на деня ще проведе среща с представителите на автомобилния бизнес, за да разбере причините, които са ги възпрепятствали да кандидатстват по тези две позиции. Здравното ведомство ще пристъпи към подготовка на ново техническо задание за доставка на високопроходими линейки.

Целта на министерството е новата обществена поръчка да бъде стартирана в най-кратки срокове. Предвиденият бюджет на обществената поръчка за всички обособени позиции е в размер на 48 671 650 лева без включен ДДС.

Поръчката беше забавена поради обжалване на процедурата. Сред кандидатите, чийто оферти бяха отворени днес, липсваха фирмите, които обжалваха няколко пъти процедурата и на практика спряха изпълнението на проекта. Поръчката беше възобновена след окончателно определение на ВАС, което остави жалбите без уважение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във