Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

"Неочаквано добра комбинация" от образи в кривото огледало на властта

Празничните дни по Коледа, освен че ангажират съзнанието на всеки от нас с очакване за предстоящите приятни мигове, често са и дни на равносметка. Какво по-добро решение в тези моменти да загърбим мрачните спомени от нашенската действителност и просто да им се надсмеем.

В. "БАНКЕРЪ" представя на своите читатели една комбинация  от образи в кривото огледало на властта чрез серия  от собствени  фотоколажи. Всички те са се превърнали в своеобразни произведения на изкуството, сътворени чрез  "мишката" на нашия колега Александър Филипов.

 

 

Мъглявината Спас Русев

Казват, че в мътна вода се ловели най-големите риби. Дали това буквално е така трябва да обяснят майсторите в занаята. Във всички други аспекти обаче фразата е напълно вярна. Да вземем сагата около "Виваком", "Левски", Спас Русев, Дмитрий Косарев, НУРТС, КТБ, КЗК, ВАС и още куп други главни герои. Всичко и всички са така оплетени, че е много вероятно дори самите участници да не знаят какво точно се случва. Ясно е обаче, че залогът в този казус е изключително голям и него всеки се опитва да го спечели.

 

Консултанти давят "Напоителни системи"

Вместо да се заеме със забатачването в решаването на проблемите в оглавявания от него ресор, служебният министър на земеделието Христо Бозуков здраво е хванал метлата и разчиства началниците в подопечните му дружества. Както за повечето от нас е ясно, първо се разчистват хората, които знаят най-много. На мушката на развилнелия се в "кадровото обезпечаване" министър попадна директорът на "Напоителни системи" Галя Панайотова, която беше заменена с... бившата фолк певица Снежина Динева. Старанието му може би беше провокирано от факта, че именно Панайотовоа беше подала сигнал в специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура, която образува досъдебно производство срещу висши служители на "Напоителни системи" ЕАД.

 

Министерството на Бозуков ще лети за 1.2 млн. лева

Макар и министър за кратко, служебният земеделски началник "осигури" харчовете си за разходки по целия свят.

 

Ураганът Захариев отвя 300 милиона

Присъствието на първия приватизатор на "Кремиковци" Валентин Захариев на българската икономическа сцена без преувеличение може да бъде определено като природно бедствие. Заслужено може да му бъде сложено прозвището ураганът "Фалит"... Потвърждения за това изникват години след  неговия "гастрол"  в металургичния комбинат.

 

Взривоопасно напрежение около "Дунарит"

Битката за "Дунарит" не свърши с погасяването на дълговете на предприятието. Тя се пренесе на терена на собствеността му.

 

Челен сблъсък за БМФ

Вицепремиерът Валери Симеонов вдигна мерника на братя Домусчиеви, които отказват да платят 55 млн. лв. неустойки по приватизационния договор за БМФ. Мнението на повечето юристи е, че е абсолютен прецедент решението на Арбитражният съд при БТПП, с което той обяви, че собственикът на БМФ "Кей Джи маритайм партнърс" може и да не спазва приватизационния си договор, т.е. да не плаща неустойка към държавата, тъй като корабният бизнес е изпаднал в криза малко след приватизацията на БМФ. Нещо повече - то поставя под заплаха изпълнението на всички приватизационни договори.

 

Милионите за  НДК  -  "пръски"  от вентилатора

Една стара максима гласи (с лека редакция), че каквото и да ви говорят за НДК, все става дума за пари - се потвърди с пълна сила. Меко казано, инфантилният спектакъл, който спретнаха нашенските управници, свързан с управлението на Националния дворец на културата, недвусмислено доказва, че когато става дума за милиони, те са в състояние да осигурят и "пръски" във вентилатора, и човек, който да ги забърше. 

 

Приключенията на човека совалка

Има основания да се предполага, че рязко засилената външнополитическа дейност на Бойко Борисов преследва запълване на спадащата вътрешна подкрепа  и легитимност.

 

Патокът Доналд: Без северен поток

Буреносни облаци надвиснаха над руските газови проекти на Стария континент, след като американският Сенат прие законопроекта за противодействие на противниците на САЩ чрез санкции.

 

Пукотевици в туризма 

Трусове в третия кабинет на Бойко Борисов има отдавна. И те стават все по-откровени и публични.Това  много отчетливо  личи  в   сериозния сблъсък между  вицепремиера  Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова. Симеонов по регламент е началник на Ангелкова, тъй като наблюдава ресора, който тя управлява. Но  от изявленията му стана ясно, че туристическата началничка отдавна  не обръща внимание  на  "тежки пороци", които "пречат  на този бизнес да бъде по-доходоносен".

Facebook logo
Бъдете с нас и във