Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Настаняват ВИП гостите при председателството ни на ЕС в хотел на Арабаджиев

Фирма „ВГ“ АД бе определена за изпълнител на обществената поръчката с предмет: „Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.“. Това пише в съобщение на Министерството на европейското председателство, което обяви резултатите от обявената обществена поръчка  в сряда.

Дружеството, спечелило търга е собственост на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, които купиха хотел "Маринела", известен като Японския хотел преди две години. Напомняме, че от тогава насам около хотела избухнаха няколко скандала. Първо недоволство сред жителите на столичния квартал "Лозенец" предизвика изкореняването на японските вишни пред хотела. Няколко месеца по-късно ръководството на хотела се опита да надстрои част от него, като в последствие стана ясно, че няма нужните разрешения за целта.

Предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс. Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е в размер на 217,12 лева без ДДС. Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1808 броя нощувки е в размер на 430 249,76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във