Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Наливат още 12.5 млн. лева в “София тех парк“

Иновационни проекти в „София тех парк“ ще бъдат финансирани с 12.5 млн. лева по оперативна програма ”Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 година. В понеделник  от Управляващия орган на програмата са изпратили покани за проектни предложения по първата приоритетна ос „Технологично развитие и иновации“. Проекти за безвъзмездно финансиране по тази ос ще се приемат до края на септември.

В поканата е уточнено, че евросредства могат да получат само определени идеи за доизграждане на научно-технологичния парк. Това могат да са например модели на ваучерна система за разплащане в рамките парка. А също и проекти за изграждане на пешеходен мост над булевард “Цариградско шосе“, свързващ музей “Експериментариум“ и квартал “Дървеница“. Еврофинансиране могат да получат и идеи за изграждане на покриви “балони“ в спортния комплекс на парка. Средства ще бъдат отпускани и за доставка на специализирано оборудване, изграждане на уеб базирана софтуерна платформа за споделено ползване на оборудването на комплекса, както и за реклами кампании в страната и чужбина.

“София тех парк“ беше открит в края на 2015-та година. До момента в него са вложени 80 млн. лева от европейските фондове. До края на програмни период - 2020 г. предстои да бъдат инвестирани още 52 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във