Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Лято е, макар и със съмнителни параметри

.Гледните точки са се разлели в пространството  и трудно се събират, за да дадат обяснение върху нещата.
След нескончаемите упреци за корупция и съмнения за неправомерно отклоняване на средства от всичко, до което се допре сегашното мнозинство, правителството е замислило радикален метод за справяне с проблема!
Смяна на формулата за дрениране на течовете и заустването им в специален  център за управление на управлението под мъдрото Му ръководство.
Това, заедно с новозамислената система за идентификация на автомобилния транспорт, което неминуемо ще доведе до централизирано събиране на данък движима собственост и намаляване на нездравословните апетити на общините да се облагодетелстват от него, окончателно предначертава посоката на разбирането и доказва тезата за необходимостта от единоначално целеполагане!
Все в същата посока са летните новоидеи и за бекъпрегистър на регистъра на регистрите на няколко министерства, агенции и агентури.
Само кмет Йорданка Фандъкова си го кара по старо й, като не предприема нови подходи в усвояването на бюджетни и извън бюджетни средства и като подчинените й продължават да чертаят, зонират и оцветяват паркоместа из пренаселената столица с единствената надежда, че автомобилите няма да нихилират и предначертаното ще се преизплати.
В това няма иновация!
Както няма иновация и в структурирането, и управлението на т. нар. наземен градски транспорт.
Както няма иновация и в дренажната подсистема на системата за здравеопазване в съвъкуплението й със здравната каса.
Сал, една Иванчева, клетата, е разкарвана за назидание на непослушния електорат - като мечка из панаир, преди намесата на Бриджит Бардо...
И, понеже казахме, че е лято, време за почивка, анализи и харчлък, то и целокупният протестмънт е разпуснат и няма кой и една вяла олелия да вдигне, ей тъй, за едното джендърство...
Лято е, но здравите сили не почиват, а творят нови изненади...

Йордан Кръстев

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във