Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Лаборатории от бъдещето

S 250 a0442027 e94a 41ff 92f4 98b114029330

В световен мащаб над 900 милиона души са застрашени от хронично чернодробно заболяване. Злоупотребата с алкохол, затлъстяването на черния дроб заради прекомерно напълняване, хепатит B и C водят до още по-сериозна чернодробна фиброза. Лабораториите "Рамус" обаче разполагат със съвременно поколение технологии, които са несравними в диагностиката на коварната болест. Иновативният кръвен тест Siemens Enhanced Liver Fibrosis (ELF™) е много прецизен, прави се лесно и е безболезнен за пациентите. Досегашният стандарт за оценка на фиброзата бе инвазивната чернодробна биопсия. При нея вземането на проба и разчитането на резултатите обаче понякога се оказват непреодолимо препятствие.

В редица случаи тестът ELF прогнозира по-точно от биопсията изхода от едно чернодробно заболяване, освен това е минимално инвазивен, стандартизиран и напълно автоматизиран. Той може да оцени дали болестта е в лека, умерена или тежка форма и я открива дори когато при пациентите все още не се наблюдават никакви симптоми. Освен това чрез него се следи как се развива заболяването и дали е ефективна приложената терапия. Той е първият рутинен, стандартизиран тест, оценяващ степента на чернодробната фиброза чрез комбинирането на три директни серумни биомаркера. Изисква се само рутинна серумна проба, изследването се заявява лесно заедно с други кръвни тестове, а за да го пуснете, не е нужна специализирана информация за пациента

Лаборатории "Рамус" вече работят и с три нови хематологични анализатора CELL-DYN Ruby. Модерната апаратура дава изключително точни резултати за основните  хематологични тестове. Анализаторите са снабдени с четириъглов оптичен MAPSS диаграмен анализ за изброяване и диференциране на белите кръвни клетки, използват оптична лазерна технология и за изброяване на червените кръвни клетки и тромбоцитите. С други думи, осигурява се максимална сигурност и точност на резултатите, което интересува най-много и лекарите и пациентите. Не е за пренебрегване и фактът, че CELL-DYN Ruby имат капацитет да правят по 80 проби на час, което до неотдавна бе немислимо у нас.

В лаборатории "Рамус" пълната кръвна картина е наистина пълна. Вместо задължителните осем компонента, които включва стандартният тест, се изследват 22 показателя. Особено важно е прецизното, диференциално броене на левкоцитите, което се прави от тях. То е определящо за точното поставяне на множество диагнози, особено при децата. "Рамус" са изградили над 100 филиала за вземане на проби и първична регистрация на пациенти в София и в цялата страна. Всяка проба, взета там, се кодира с индивидуален шифър и се транспортира на мига със собствена куриерска фирма. Назначените тестове се изработват в деня на вземане на пробите. Лабораторията осигурява индивидуален достъп до резултатите на всеки пациент на своя интернет адрес, както и опция за изпращане на готовия резултат по e-mail или чрез парола и ID на sms на посочен от пациента телефон. В "Рамус" за вас се грижат повече от тридесет специалисти с висше медицинско образование и признати специалности по клинична лаборатория, микробиология, вирусология, имуно-хематология, клинична патология и медицинска паразитология. А с модерните технологии изследванията им са още по-точни и по-бързи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във