Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КРИБ настоява Манолев да стане министър на транспорта

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов в петък най-голямата работодателска организация КРИБ обяви, че подкрепя Александър Манолев за министър на транспорта. 

Номинираният за министър на транспорта Александър Манолев съобщи в четвъртък , че ще помоли министър-председателя Бойко Борисов да оттегли кандидатурата му.

"Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група. От момента, в който номинацията ми бе обявена, със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерство на транспорта. По този начин се атакува не само мен като кандидатура, но и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, а напротив има доказателства точно в обратната посока – те обаче явно не са от интерес. /.../ Явно някой се притеснява от реформите, от политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим, още по-малко ГЕРБ и премиера", каза Манолев. 

Преди да насрочи пресконференцията, на която обяви, че се оттегля, за Манолов излезе публикация, в която се твърди, че има съмнителни връзки в миналото си. Според публикацията Манолев и баща му - бивш митничар и дългогодишен кмет на село Кулата, са спечелили обществени поръчки от държавни енергийни фирми за десетки милиони. 

"Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев. В досегашната ни съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме. Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе", се казва в позиция на работодателската организация.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във