Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КНСБ предлага 24 000 лв. необлагаем доход за младоженци

КНСБ предлага въвеждането на необлагаем доход от 24 хил. лева на млади семейства за годината, в която е сключен бракът му. Това обяви президентът  на КНСБ Пламен Димитров след среща с парламентарната група на "Обединените патриоти" днес.

"Идеята дойде от предложението на американския президент Доналд Тръмп, а именно всички семейства, които имат брак, сключен съответната година, да получат необлагаеми средства в размер на 24 хил. долара на годишна база. Ако това се приложи към нашата реалност, може да се говори за 24 хил. лева", обяви Димитров.

Според него става въпрос за 27 хил. семейства, които сключват брак в България на година, и би струвало на бюджета 45 млн. лева. Той подчерта, че това е конкретна мярка, която патриотите са намерили за интересна. 

Според участниците  подобна идея би стимулирала сключването на гражданските бракове, както и раждаемостта, което е една от основните цели както на КНСБ, така и на "Обединени патриоти".

Необлагаемият минимум за семейства е само част от предложенията на КНСБ за въвеждане на елементи на семейно подоходно облагане. Това беше и едно от предложенията на конфедерацията за включване в управленската програма на правителството. Друга мярка за подпомагане на младите е да се въведе първоначална заплата от 700 лв. за висшисти. 

КНСБ са предложили още у нас да се въведе необлагаем минимум, което би струвало на бюджета 800 млн. лв., но парите биха отишли за подобряване на живота на хората. "Обединените патриоти" смятат да обсъдят предложението ни, каза още Димитров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във