Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР започва проверка в ЧЕЗ

Комисията за енергийно и водно регулиране ще провери качеството на електроенергията в Казичане и Кривина. Жителите на селата край столицата се оплакват, че "ЧЕЗ Разпределение България" не предоставя качествена услуга, като в последно време се е стигнало до множество прекъсвания на тока. Наред с това те казват, че компанията не е обърнала внимание на техните сигнали. 

Регулаторът задължи електроразпределителната компания да предостави анализ на причините за нарушеното електроснабдяване и бързо да вземе мерки за тяхното отстраняване. Копия на писмото са изпратени до кметовете на двете села.

КЕВР очаква справка за схемите на електрозахранването на имотите, данни за всички ръчни и автоматични изключвания през последните 12 месеца, копия на всички жалби и сигнали срещу чести изключвания и за изгорели електроуреди за двегодишен период.

Енергийният регулатор разпореди до 7 дни енергодружеството да монтира сертифицирани уреди за измерване качеството на доставяната електрическа енергия в точките на присъединяване на клиентите в Казичене и в Кривина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във