Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ХОТЕЛИЕРИТЕ В ПАМПОРОВО СЕ ЦЕЛЯТ В ИНФРАСТРУКТУРАТА НА КУРОРТА

Хотелиерите в курорта Пампорово учредиха своя асоциация на 28 декември. Неин председател стана бургазлията Вълко Милков. Той е собственик на хотел Снежанка в родопския ски-център. В управителния съвет на асоциацията влизат единадесет хотелиери, сред които са Ветко Арабаджиев (Пампорово), Стефан Шарлопов (Мургавец), Петър Манджуков (Панорама), Владимир Кисьов (Орфей), Вълко Милков (Снежанка) и Георги Цукев (вилно селище Малина), както и Тодор Кръстев, изпълнителен директор на Пампорово АД, което е концесионер на пистите и лифтовите съоръжения в курорта. Учредителите са единодушни, че Пампорово скоро ще загуби славата си на ски-курорт, ако инфраструктурата му не бъде подобрена. Затова при следващата си среща хотелиерите и ресторантьорите ще обсъдят създаването на отделно акционерно дружество, което да организира и управлява този сектор. Предвижда се то да участва в конкурс за избор на концесионер на инфраструктурата на курорта през есента на 2003 година. Търгът трябва да бъде проведен през октомври, когато изтича договорът на сегашния концесионер Пампорово АД. Нямаме нищо против партньорството с Пампорово АД, но ако не доближим позициите си с неговото ръководство, ще се наложи да дублираме функциите - да изграждаме нови писти и ски-влекове, за което имаме подкрепата на кмета на Чепеларе Тодор Бозуков и на областния управител Тодор Палагачев, коментира за в.БАНКЕРЪ бизнесменът Ветко Арабаджиев. Членовете на асоциацията са одобрили проекта на община Чепеларе за изграждането на ски-център Мечи чал в едноименната местност на стойност 11 млн. евро. На следващата си сбирка те ще обсъдят и възможностите за неговото финансиране.

Четете още

Банкеръ Weekly

Явното и тайното в търговията с дървесина

Министърът на земеделието и храните отстъпи пред браншовите организации в горския сектор. На среща с представители на бизнеса в Ракитово (в понеделник, 5 март) той... Още »
Банкеръ Weekly

Вечните концесионери "омаяха" Терзиева

Подбрани фирми и вечни концесионери продължават да държат най-апетитните плажове по морето. През март регионалното министерство организира търгове за отдаване под наем... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във