Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Граждани настояват за спиране на търга за "Струма"

Сдружението "Граждани за устойчиво развитие" настоя да се спре търгът за лот 3.2 на автомагистрала "Струма" в Кресненското дефиле с аргумента - "да не се повтори трагедията в Искърското дефиле при Своге". 

"Трябва да се спре този търг и независима международна оценка да оцени качеството на безопасността на т.нар. двойно трасе на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле", обясниха от сдружението

Според тях проектът не отговарял на изискванията за магистрала, удължавал пътуването през дефилето със 7 км, не съхранявал и самото дефиле, нямало дублиращ път, транспортно неудачен е и криел опасности.

Организацията обяви, че ще сезира президента Румен Радев и главния прокурор Сотир Цацаров с искане да се спре този лот.

От сдружението посочиха също така, че трябва да се спрат всички пътни проекти, които предстоят да се обявяват на търгове и за тях да се изготви независима, с международно участие, експертиза, показваща, че това, за което ще се дават пари, гарантира максимална безопасност.

"Системата на поддържане и на развитие на пътната инфраструктура в България трябва да се прави от професионалисти, които имат отговорността и възможността да предлагат професионално издържани решения, максимално гарантиращи безопасността", коментираха още от "Граждани за устойчиво развитие"

Facebook logo
Бъдете с нас и във