Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Глосов: Не съм подавал оставка и не ми е искана

Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките. Това обяви ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов. Развитие се очаква през следващата седмица. 

"Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които отговарят за различни видове дейности. До вчера на обяд не знаех за тези рокади. Това е преценка на премиера", заяви Глосов пред NOVA телевизия. Той не пожела да коментира в детайли решението на Бойко Борисов.

Както "БАНКЕРЪ" съобщи, досега един член на УС на пътната агенция, шефът на ТОЛ управлението и съветник на регионалния министър се разделиха с постовете си. 

Над 80% от действащите хартиени стикери са със срок до 31 януари. За останалите водачи ще се проявява толерантност до 15 януари, стана ясно от изказването на Светослав Глосов. 

"Системата на КАТ в момента се свързва с тази на ТОЛ управлението. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение, че няма друга", уточни той. По-конкретно, пътните полицаи ще помогнат на шофьорите да си купят винетка и ще ги насочват.

Глосов съобщи, че не е подавал и не му е искана оставка. "До седмица ще стане ясно дали ще има санкции и за фирмата-изпълнител, която отговаря за въвеждането на електронните винетки", допълни ръководителят на пътната агенция

Facebook logo
Бъдете с нас и във