Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Френският посланик с интерес към индустриалната зона в Шумен

Заинтересуваха ме представянията, направени от кмета и от областния управител на Шумен - за възможностите, които предлага индустриалната зона в града. Франция е готова да даде своя принос, да помогне. Ще разговарям с представителите на Френско-българската търговска камара, за да следят това, което се случва в Шумен и да видят кои са предимствата в тази индустриална зона. Това каза посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел, който днес бе на посещение в Шумен, където се срещна с кмета на града Любомир Христов и с областния управител проф. Стефан Желев.

Преди да отпътува за Велики Преслав той отбеляза, че преди месец е бил в Лувъра, където е видял Преславското златно съкровище.

"Експозицията е много успешна. Тя допринася за един по-добър поглед на Франция към България, да се види по друг начин Шумен и областта", посочи Льобедел. Ще се срещна с кмета на Велики Преслав, за да го поздравя за експозицията; ще можем да продължим сътрудничеството върху една солидна база, уточни френският дипломат, цитиран от БТА. 

"Имах възможността да кажа на областния управител и на кмета на Шумен колко щастливи бихме били ако се открие френска секция в образованието и сме готови да помогнем в тази област. Трябва да се обединят усилията на предприятията, на града, на посолството, за да има на първо време стажант с френски език, който би могъл да помогне за френско присъствие в гимназия, в университет", каза още Ерик Льобедел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във