Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова защити по-скъпия билет за градския

Кметът на София Йорданка Фандъкова защити поскъпването на билета за градски транспорт от 1 лв. на 1.60 лева. Според нея успехът на т.нар. "зелен билет" (от 1 лв. в дните с мръсен въздух) не е индикация, че увеличението е било неправилно. 

"Мярката със „зеления билет“ цели да свали от колите хора, които иначе не биха слезли от тях и то не по финансови причини. Аз съм сигурна, че те просто откликнаха на призивите и решиха да помогнат, защото без участието на гражданите няма как да се справим с този проблем", обясни пред NOVA кметът на София. 

"Когато увеличавахме цената на билета, това беше икономически обосновано", посочи Фандъкова. По думите й общината е намалила цената на картите, за да стимулира ползването на градския транспорт.

Столичният градоначалник съобщи, че в следващия случай, в който бъде пуснат в продажба "екобилет", задължително ще ограничим влизането с автомобил в централна градска част.

Фандъкова добави, че около 40% от замърсяването на въздуха се дължи на битовото отопление, а 60% – на автомобилите.

говори в предаването „Здравей, България“ по NOVA по една от най-наболелите за столицата теми, а именно – мръсния въздух. Според нея няма съмнение, че около 40% от замърсяването на въздуха се дължи на битовото отопление, а 60% – на автомобилите.

По темата с насилието в детските градини и домовете за деца, тя заяви, че хора, които упражняват физическо или психическо насилие над подрастващи „нямат място” в подобни институции. „Няма оправдание за насилието над деца”, каза тя.

Кметът на София сподели виждането си, че при случаи на насилие срещу деца трябва да се реагира бързо. Освен това кметът на София каза, че видеонаблюдението е една възможност „не само да се контролира, но и да се вижда и превентира”. Столичната община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина или ясла, която пристъпи към видеонаблюдение, заяви кметът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във