Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 15 септември приключват ремонтите на училищата в София

До първия учебен ден, който тази година ще бъде на 17 септември, всички ремонти трябва да са приключили. 26 училища и детски градини в столицата ще започнат новата учебна година в изцяло обновени сгради. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес инспектира докъде са стигнали ремонтите на училищата в София.

"Освен ремонт на фасадите, в тях се извършва цялостно обновление и на материалните бази. Ремонтни дейности, финансирани изцяло от столичната община се извършват и в други 22 учебни заведения в София. Част от тях ще продължат и след началото на учебната година", заяви Фандъкова, цитирана от БНТ.

Кметът поясни, че това не са проекти, които се реализират за едно лято, това са проекти, които изискват цяла година работа, което означава, че ще продължат дейностите и след откриването на учебната година.

"Тук е мястото на районния кмет и на директора на училището. Имаме тук един щастлив директор, защото мога да си представя каква радост и каква трудност е това. В момента на него разчитаме и на кмета да следят внимателно дейностите. И най-важното да направят такава организация на учебната година, че децата да могат да учат едновременно със строителните дейности", допълни Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във