Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българският туризъм ще спечели от Брексит

Една страна започва да получава дивиденти от Брексит и това е България. Излизането на Великобритания от общността води до изненадващо засилване на потока на британски туристи в български курорти. Британски семейства търсят алтернативни туристически дестинации, затова все повече правят резервации в курорти в югоизточна Европа. Това пише британският вестник "Гардиън".

Според изданието причина за това е, че традиционно популярните сред британските туристи места в еврозоната са станали по-скъпи, след като лирата рязко спадна спрямо еврото от вота за Брексит през 2016 г. Сега британските семейства обмислят начини за действие срещу бъдещи колебания на курса на лирата в случай на липса на споразумение за Брексит. По време на най-натоварените сезони за резервации през годината туристически агенции съобщават, че все повече хора избират варианта за ол инклузив сделки, където има по-изгодни цени за храна, напитки и настаняване. България е евтина дестинация както за онези, които търсят слънце и за тези, които търсят ски писти. В крайна сметка страната извлича полза от нестабилността на британската валута. 

Асоциацията на британските туристически агенти съобщава за увеличаване с почти една трета на броя на резервациите за ваканция в страната за настоящата година в сравнение с 2018 г. През 2018 г. резервациите също са били повече в сравнение с предходната година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във