Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСП поиска от Московски анализите за концесията на летище София

Парламентарната група на БСП изпрати искане до министъра на транспорта Ивайло Московски във връзка с откритата миналата седмица  процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия на летище София. Социалистите поискаха да им бъде предоставен анализът на международните консултанти – Световна банка и Европейска банка за възстановяване и развитие за концесията.

БСП иска и решението на Министерски съвет и документацията за обявяване на процедурата за отдаване на концесия на летище София.

На брифинг в парламента, миналия четвъртък, социалистите обявиха, че на закрито заседание, като извънредна точка,  правителството е взело решение за втори път да даде  старт на концесията на Летище „София“.   Тогава Георги Свиленски обяви, че летището ни е обект и на национална сигурност и не може да бъде отдадено на концесия по този тъмен и непрозрачен начин. Той обяви, че на летището са започнали съкращения на работници и въвеждане на изискванията на бъдещия концесионер  според предварителните условия, за да може, когато му бъде предоставено дружеството, да няма противопоставяне от страна на работниците. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във