Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов: Засегнатите от "Олимпик" могат да сключват нови полици с други застрахователи

Във връзка с кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация, от Комисията за финансов надзор ме увериха, че Гаранционният фонд е осигурил техническа възможност всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в посочената компания, да могат да сключат нови полици с други застрахователи от днес. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във връзка с фалита на четвъртия по големина застраховател у нас - кипърската компания „Олимпик”. 

Той подчерта, че същевременно е важно да се създаде необходимата организация, за да могат засегнатите да претендират за обезщетения в рамките на процедурата по несъстоятелност в Кипър. КФН още през май е обявила, че на компанията е наложена забрана за сключване на нови договори в България.

По-рано през деня Борисов коментира: "На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат колите, да подбират застрахователя. С усилия, воля, работа и засилен контрол ще направим така виновните да носят тежки санкции. За съжаление, такива изпълнители играят на най-ниските обществени поръчки. Да могат след това с евтините продукти, които продават да става такъв катаклизъм. На Комисията за финансов надзор и министър Владислав Горанов съм възложил да направят проверка”, коментира Бойко Борисов.

По повод срива на търговския регистър премиерът заяви: „Работили сме тези дни много усърдно, извадили сме си изводите. Не искам да хвърлям на никого вина, защото това не е прогресивно. Правим един секретен склад, всички агенции, министерства с електронни носители ще бъдат длъжни да качват веднъж седмично информацията”. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във