Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бизнесът се отказа от оставката на енергийния министър

Бизнесът оттегля исканията за оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Работодателските организации размислиха след среща с премиера Бойко Борисов и енергийни експерти от управляващата партия. 

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви, че бизнесът е изключително доволен от срещата и постигнатите резултати. Работодателите получили сериозна подкрепа от премиера и министрите да направим пазара на електроенергия най-прозрачен. По думите му ще се направи нов, чрез който ще се осъществят съществени промени за краткосрочен и по-дългосрочен резултат. 

"Един добър диалог се получи и имаме съгласието за всички мерки, които предлагаме. Целта е да има колкото се може повече производители на електроенергия на пазара, тъй като в момента има само двама – "Марица Изток 2" и АЕЦ "Козлодуй", обобщи Домусчиев. 

Той уточни, че през следващите две седмици ръководствата на работодателските организации ще обсъждат резултатите от срещата и всяка от тях ще реши дали трябва да има протест на 28 февруари.

"Да се надяваме, че протести няма да има и ще има добри резултати от тази среща", каза още Кирил Домусчиев.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във