Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова и руският посланик обикалят детските лагери по Черноморието

Министърът на туризма Николина Ангелкова и руският посланик Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно деца от Русия.

"Българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3-4 000 деца посещават само лагер „Албатрос“ през летния сезон, предимно от Русия и Украйна. С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители“, съобщи Ангелкова при визитата в Международния детски комплекс „Албатрос“ в курорта „Св. Константин и Елена“. 

Посланик Макаров поздрави България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери.

"Все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват за организирана почивка", каза дипломатът. 

Комплекс „Албатрос“ - на 10 км от Варна, се простира върху 14 дка и има прекрасна гледка към Варненския залив и Ботаническата градина. Той разполага с открит плувен басейн, денонощна охрана и 24-часово медицинско обслужване. Тук се провеждат и разнообразни спортни прояви на площадките за футбол, баскетбол, волейбол и други игри. В комплекса има танцова зала, лятна сцена, компютърна зона, дискотека, както и класни стаи.

Министър Ангелкова и посланик Макаров посетиха и Международния детски оздравителен лагер „Бригантина“ в курортния комплекс „Албена“. Той е в непосредствена близост до резерват Балтата. Комплексът е за деца от 7 до 14 години с капацитет 400 гости едновременно при много добри битови условия. „Бригантина“ предлага разнообразни услуги - басейн, джакузи, чадъри и шезлонги, спортна многофункционална площадка, конна база, фитнес, анимационна зала, летен театър, клуб за конкурси и творчески прояви. На плажа лагерът има свое място също с площадки за плажен футбол и волейбол. Територията се охранява от водна спасителна служба и дежури медицински работник от лагера. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във