Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Иван Вутов е новият председател на УС на "Индустриален клъстер Средногорие"

Старият и новият председател на УС - Тим Курт и Иван Вутов

Иван Вутов, който в момента е замeстник-управител на фирма "Геотехмин" ООД, е избран за председател на Управителния съвет на Сдружение "Индустриален клъстер Средногорие", съобщиха от организацията. Той поема щафетата от Тим Курт, който е главен изпълнителен директор и вицепрезидент на "Аурубис България" АД. "Ще вложа енергия, усилия и време, за да продължа успешното развитие на Сдружение "Индустриален клъстер Средногорие", отбелязва Иван Вутов.

Клъстерът е създаден през есента на 2005 година на индустриално-регионален принцип. Водещите компании в него са: "Геотехмин" ООД, "Елаците - Мед" АД, "Асарел - Медет" АД, "Аурубис България" АД и "Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД. Членове на сдружението са 27 фирми, както и няколко университета и общини. Сред целите на клъстера са: повишаване на конкурентоспособността на индустриалния сектор в региона на Централното Средногорие, устойчиво развитие на регионалните индустрии и местните общности в региона чрез иновативни технологии, бизнес постижения и социално предприемачество и други.

Според инж. Цоло Вутов "Индустриален клъстер Средногорие" като "най-успешния у нас през последните години". В тази връзка много е важно да се използват натрупаните знания, умения и професионализъм за по-високата ресурсна ефективност на предприятията и кръговата икономика. "Също така трябва да обединим усилията на бизнеса, науката, на НТС по МДГМ и клъстера за развитието на иновативни проекти в минната индустрия", отбеля инж. Цоло Вутов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във