Банкеръ Daily

За 2017 г.

4,5 млрд. евро е стокообменът между България и Италия

Четири милиарда и половина евро е стокообменът между България и Италия през 2017 година, което прави италианската държава втори търговско-икономически партньор на страната ни за изминалата година.Това заяви заместник - министърът на икономиката Лъчезар Борисов в речта си при представяне на Бизнес гайд за страната ни, изготвен от Конфиндустрия България. На събитието за представяне на справочника, който да подпомогне италианските инвеститори да се запознаят с икономическата обстановка в България, присъстваха още посланика на Италия Стефано Балди, председателят на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, както  и предприемачи от различни сектори.

"Италианската страна е на 4-то място в класацията на водещите инвеститори у нас за последните 20 години. Според анкети на други чуждестранни търговски камари 90% от инвеститорите стъпили вече в България биха реинвестирали в страната ни, което е доказателство за подобряване на бизнес климата. Предвиждаме икономическият растеж през тази година да достигне 4% , както и  10% реален ръст на инвестициите през 2018 година“, подчерта Борисов.

Мария Луиза Мерони посочи, че Изданието може да послужи на всеки един предприемач, който ще инвестира в България да получи повече информация. По думите й Бизнес гайдът ще бъде като  наръчник за инвеститорите които искат да развиват дейност тук, като представя икономически финанси и инвестиционните възможности в страната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във