Банкеръ Daily

Свят

Великобритания няма да затваря границата с Ирландия след Брексит

Великобритания не планира въвеждането на нови имиграционни проверки между Ирландия и Северна Ирландия след Брексит, обяви британското правителство. Според Лондон управлението на трудовия пазар ще му позволи да контролира миграцията.

Британските управляващи заявиха, че искат да поддържат Общата пътническа зона, която позволява свободно движение на британски и ирландски граждани между Великобритания и Република Ейре. 

Това означава да няма паспортни проверки за британски и ирландски граждани, които пътуват в рамките на Общата пътническа зона, и да няма въпрос за нови имиграционни проверки, провеждащи се между Северна Ирландия и Ирландия, пише в изявление на британското правителство, публикувано с позицията на Лондон в преговорния процес за Брексит.

Лондон обяви също, че окончателно споразумение за управлението на границата с Ирландия няма да бъде практично по време на първата фаза от преговорите, но че това не трябва да бави разговорите. От "Даунинг стрийт" обявиха, че искат подкрепа за това мирното споразумение за Северна Ирландия от 1998 г. да бъде записано в сделката за Брексит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във