Банкеръ Daily

Свят

Уайнстийн отива на съд за сексуален тормоз и заплахи с убийство

Продуцентът Харви Уайнстийн отива на съд за сексуален тормоз и заплахи с убийство. Скандалът за сексуален тормоз в Холивуд "Me too" се разрасна лавинообразно и прокурорът на Ню Йорк повдигна обвинения както срещу Уайнстийн и неговия брат, така и срещу основаното от тях филмово студио, съобщи Ройтерс.

Десетки жени обвиниха кинопродуцента в сексуални посегателства и предизвикаха световно движение за борба срещу сексуалния тормоз. Холивудският бос зад филми като „Криминале", „Секс, лъжи и видео" и „Влюбеният Шекспир" е описан като системен и брутален сексуален хищник, който дълго време се е възползвал от своето положение, за да склонява жени да вършат непристойни и нежелани от тях неща.

Внасянето на съдебния иск е резултат от четимесечно следствие, в което служителите, експертите и жертвите на Харви Уанстийн са били разпитвани, а архивите и електронната кореспонденция на фирмата е била най-щателно проверена, уточнява прокурорът.

Уайнстийн бе един от най-влиятелните мъже в Холивуд, преди близо 70 жени да го обвинят в сексуално посегателство, включително изнасилване. Уайнстийн отрича да е правил насилствено секс с когото и да било.

През годините той е сключил най-малко осем извънсъдебни споразумения с актриси, които са искали да го обвинят официално за сексуално посегателство, но са се съгласили да мълчат срещу пари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във