Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Нямам нищо общо с Русия

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че Русия никога не се е опитвала да му оказва влияние, и обвини разузнавателните служби за разпространените от медиите съобщения, че Москва е събрала компрометираща информация за него, предадоха Ройтерс и ДПА.

В поредица от коментари в Туитър, направени часове преди да даде първата си пресконференция от почти шест месеца, Тръмп отправи остри критики срещу разузнавателните служби заради съобщенията за събрани от Русия компромати срещу него.

"Разузнавателните служби никога не биваше да позволяват "изтичането" на тези фалшиви новини в публичното пространство", каза той. "Последен изстрел срещу мен. В нацистка Германия ли живеем", попита още Тръмп.

Милиардерът, който след девет дни трябва да влезе в Белия дом, и определеният от него за началник на канцеларията му Райнс Прибъс окачествиха като "фалшива новина" съобщението на Си Ен Ен, че класифицираните документи, представени на новоизбрания американски президент на разузнавателен брифинг миналата седмица, са включвали твърдения за компрометираща информация срещу него, събрана от руски агенти.

"Русия никога не се е опитвала да ми оказва влияние. НЯМАМ НИЩО ОБЩО С РУСИЯ - НИТО СДЕЛКИ, НИТО ЗАЕМИ, НИТО НИЩО", заяви Тръмп в Туитър.

Още преди разпространяването на информацията Русия вероятно щеше да заеме централно място в пресконференцията на Тръмп, планирана за по-късно днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във